Kristiansand-par til VM i 10-dans

Etter å ha deltatt i 16 aldersbestemte VM og EM, får Julie Gudim Bjerkås (17) og Ole Thomas Hansen (19) sin debut i senior-VM.


Julie Gudim Bjerkås (17) og Ole Thomas Hansen (19) på sin siste dansetrening i Vågsbygd Samfunnshus før avreise til VM-byen Warszawa.

KRISTIANSAND: Til helgen er det verdensmesterskap i 10-dans i Warszawa, Polen. Norge sender ett par, og det er stor stas for Kristiansand Danseklubb at det er Ole Thomas Hansen og Julie Gudim Bjerkås som skal representere Norge i dette mesterskapet.

Ole Thomas og Julie er ganske erfarne i å representere Norge i mesterskap, de har allerede deltatt i 16 EM og VM de siste årene, første gang i 2014, men da som ungdoms-par (16-19 år) i ungdomsmesterskap.

I 2018 rykket paret opp i voksenklassen. Selv om de er nyopprykket i denne aldersklassen, er de allikevel rangert i norgestoppen i alle grener og helt på topp i 10-dans.

Nå er det siste innspurt med forberedelser før helgens mesterskap. Vi møter Ole Thomas og Julie på den siste treningen de har her hjemme før mesterskapet. Onsdag drar de til Warszawa for å trene med latin-treneren sin de siste dagene før VM.

– Vi har trent veldig godt i det siste, og føler at vi er godt forberedt. Vi har blant annet deltatt på trenings-camp holdt av de norske landslagstrenere Geir Bakke og Mirjam Zwijsen i Nederland. Klubben arrangerte også nylig treningshelg med en veldig flink standardtrener fra Riga, så i tillegg til at vi har hatt gode treninger, har vi også fått mye god «input» fra dyktige trenere, sier Ole Thomas og Julie.

På utdelingen av Couple of the year dance awards i 2017.
 Privat

I fjor høst hadde paret en fin avslutning på ungdomskarrieren med en 7. plass i VM og en 3. plass i EM. Nivåforskjellen opp til voksne er betydelig, og det unge Kristiansand-paret kan ikke forrvente å plassere oss helt i toppen denne gangen.

– Vårt mål er å komme til kvartfinalene, og bli blant de 24 beste, sier Julie.

Med bronsemedalje i EM i 2017.
 Privat

Ole Thomas og Julie har danset sammen i sju år nå, og de trener veldig hardt hver dag for å nå sine mål. De går begge på KKG og er en del av TIA-gruppen (Talenter i Agder). Der får de en meget god oppfølging og tilrettelegging som de begge er veldig fornøyd med. I tillegg er de underlagt OLT (Olympiatoppen Sør), noe de skryter voldsomt av.

– Vi er veldig heldige som får være en del av TIA-satsningen og OLT, sier Ole Thomas og Julie.

Paret ble nummer sju i ungdoms-VM i Moskva i 2017.
 Privat