KDK-danser satser internasjonalt

Synne Westin Kristiansen ble i sommer norgesmester i både standard- og latindanser i juniorklassen.


Synne Westin Kristiansen (14) har flyttet fra Kristiansand til finske Oulo for å nå så langt som mulig innen sportsdans.

Husker dere artikkelen i Fædrelandsvennen med følgende overskrift: «Synne (13) fra Flekkerøy ofrer alt for dansen»?

I sommer ble hun norgesmester i både standard- og latindanser i juniorklassen. Grunnlaget er lagt her i Kristiansand Danseklubb (KDK), som etter hvert er svært godt kjent for å skape dansere på meget høyt nasjonalt nivå.

Nå ønsker Synne å jakte enda gjevere trofeer. Hun drømmer om en internasjonal danse karriere, og for henne var det da naturlig å søke hjelp hos sin mentor, Tor Fløysvik.

Synne med Fædrelandsvennen fra mars i år, som hun prydet forsiden på.
 Privat

Tor Fløysvik har vært en del av dansemiljøet i en mannsalder og har et betydelig internasjonalt nettverk innen for dansesporten. Fløysvik visste derfor hvor han skulle finne den perfekte partnermatchen for Synne.

I en alder av 14 år flyttet derfor Synne til nord Finland. Hun bor hjemme hos familien til sin nye og jevnaldrende dansepartner i Oulu. Han heter Jaakko, og er ranket som en av de beste i sin aldersklasse i Finland.

VIL DU SKRIVE OM DEG SELV ELLER FOR DIN KLUBB?

Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra utøvere og klubber velkommen! Ta direkte kontakt med Rune på en av følgende:

Synne og dansemakker Jaakoo sammen med Tor Fløysvik, kjent blant annet som dommer i Skal vi danse.
 Privat

Synne er fortsatt medlem i Kristiansand Danseklubb (KDK), men hun representerer nå den finske klubben og Finland i alle dansekonkurranser.

Hverdagene består for det meste av skole, trening, spise og sove. Hun går på Oulu International School, og trives veldig godt.

Synne foran skolen hun nå går på i Finland.
 Privat

Lørdag den 27. oktober danset Jaakko og Synne sin første konkurranse sammen i Helsinki, og tok en fin 2. plass. De deltok da kun i standardkonkurransen, som består av dansene vals, tango, wienervals, slowfox og quickstep.

Synne og Jakkoo.
 Privat

16. november setter mamma og pappa seg på flyet til Stockholm, for da skal Jaakko og Synne danse sin neste konkurranse.

– Gjett om vi gleder oss, sier pappa Sverre.

Synne og Jakkoo på pallen.
 Privat

8. og 9. desember skal de delta i den eneste internasjonale konkurransen som danses i Norge, Christmas Dance. Det blir også stas. Da kommer nok både onkler, tanter, kusiner og fettere til å sitte ringside og følge dem på parketten.

Synne og Jakkoo.
 Privat

Mamma Siren og pappa Sverre støtter Synne så godt de kan i nå sine mål, men et kriterium er urokkelig: juleferien, da blir hun hjemme på Flekkerøy.