Om oss

KDK – en klubb for alle

Kristiansand danseklubb (KDK) ble etablert i 1985. Vi holder til i Vågsbygd Kultursenter og på Idda Arena. Klubben vår drives på dugnad, og er et lavterskeltilbud for alle som vil danse. Vi har ansatt dyktige trenere som enten har en lang dansekarriere bak seg, eller fortsatt er aktive.

Vi har dansekurs for både små barn, ungdom og voksne. Vi tilbyr blant annet kurs i sportsdans, freestyle, slow og dansemiks. Klubben er tilsluttet Norges Danseforbund.

Vår visjon er å spre og skape danseglede. Vi satser på bredde, men ønsker også at utøvere som har lyst skal få delta på konkurranser og hevde seg i nasjonale serier.

Klubben har fokus på mangfold. Vi skal være en klubb for alle, og vi er stolte over å ha dansere fra mange ulike nasjonaliteter med oss på laget.

Lyst til å bli med på dansen? Ta kontakt for en gratis prøvetime da vel.

Våre trenere

Sportsdans for voksne

Kristy Puusepp og Jonas Pettersen

I KDK Danseklubb er vi så heldige å ha et trenerpar som opptil flere ganger er norgesmestere i standard. Jonas Pettersen (født 1996) fra Sande i Vestfold og Kristy Puusepp (født 1996) fra Estland er med på det norske landslaget i sportsdans, og de representerer Norge i VM og EM. Jonas begynte med sportsdans da han var 11 år gammel, mens Kristy begynte som seksåring. Hun flyttet til Norge i 2019 for å satse på dansekarrieren, og har siden opplevd stor suksess på dansegulvet sammen med Jonas. De to drømmer om å bli verdensmestere innen standard, og de ønsker på sikt å kunne leve av dansen, både som trenere og dommere. Vi har stor tro på at de vil lykkes. Heia Jonas og Kristy!

Synne W. Kristiansen

Synne Westin Kristiansen (født xxxx) begynte med Sportsdans i en alder av 8 år. Hun har deltatt i mange konkurranser, både i inn- og utland, og er blant annet to ganger norgesmester i standard, og en gang i latin. Synne har også vært med i VM og EM. Kuriositet: Som 14-åring flyttet hun til Finland for et år. Her deltok hun i finsk mesterskap hvor hun fikk en fin 4. plass. Året etter valgte Synne å sette danseskoene på hylla.

Synne

Katya og Anya Ovchinnikova

Katya og Anya Ovchinnikova (født 2006) er to danseglade tvillinger fra Steinkjer. De har drevet med dans og idrett så lenge de kan huske. Alt fra ballett til zamba og turn. De begynte med freestyle discojazz da de var 12 år gamle. – Vi ble hekta fra første stund. Denne dansestilen er så morsom og variert. Dessuten synes vi miljøet i KDK er utrolig bra. Vi har virkelig fått mange gode venner i klubben, sier tvillingene. Katya og Anya er begge aktive utøvere i dag. Denne energiske duoen kan virkelig kunsten å motivere andre, og gjøre treningen variert og morsom.

Freestyle

Ida Westbye

Ida Westbye (født 2008) begynte med freestyle da hun var 10 år gammel, etter å ha prøvd ut mange ulike idretter. – Jeg fant liksom aldri helt min greie. Men da jeg startet med freestyle følte jeg at jeg endelig hadde landet. Denne idretten er så allsidig. Her trener vi både styrke, utholdenhet og mobilitet. Men kanskje best av alt – freestyle passer for absolutt alle, og alle kan bli gode, forteller ida, som stortrives i rollen som hjelpetrener i KDK.

Hjelpetrener Ida
Tiril

Tiril Ormestad

Tiril (født 2005) elsker å danse. Derfor valgte hun å gå på danselinja på Vågsbygd videregående skole hvor hun ble uteksaminert våren 2024. Tiril har åtte år bak seg som elev ved Sharrons Dansestudio, og hun har undervist i barnedans i Lund kirke og Frikirken i Kristiansand. «Jeg synes det er veldig moro å kunne lage koreografi, og jeg synes det er viktig at barna har det gøy når de lærer dans» sier Tiril. Hun har ansvar for Dans & moro-kursene våre på mandager.

Helene Barikmo Au

Helene Barikmo Au (født 2004) har vært tilknyttet Kristiansand Danseklubb nesten hele sitt liv. Ja, faktisk begynte hun å danse nærmest før hun kunne gå. I 2-årsalderen var det barnedans for alle penga, før hun 6 år gammel ga seg i kast med sitt første sportsdanskurs. Helene konkurrerte fra 2012 – 2019, og høydepunktene i dansekarrieren var da hun deltok i både EM og VM i 2019. Helene har vært hjelpetrener i Kristiansand Danseklubb siden 2014, og hun har et spesielt godt lag med de minste barna. FYI: Helene arrangerer også brudevalskurs på forespørsel. Noe å tenke på før den store dagen?

sarah

Sarah Eikeland

Sarah Eikeland (født 2005) er en danseglad jente som har danset helt siden hun var 5 år. Alt fra ballett og flere jazztyper til streetmix. Sarah går siste år på danselinja på Vågsbygd videregående skole, og hun har vært dansetrener i andre klubber siden 2019. Nå gleder hun seg veldig til å være trener i KDK og lære så mye hun kan til elevene sine. – Jeg elsker å kunne gi andre danseglede, lære bort og se utvikling i elevene. Jeg er opptatt av at alle skal føle seg sett og få noe ut av dansetimene, forteller hun.

Karoline B. Refvik

Karoline Bomann-Refvik (født 2005) kommer fra Kristiansand, og hun går på danselinja ved Vågsbygd Videregående Skole. Dans har alltid vært en stor del av hverdagen hennes. Karoline har fra hun var 3 år gammel danset på Sharrons Dansestudio innenfor dansestilene klassisk ballett, jazz, moderne, musikal og stepp. Karoline elsker å spre den gode dansegleden til elever i alle aldere, og forteller at hun er skikkelig gira på å komme i gang som danselærer i KDK.

Karoline

Styret

Styret i Kristiansand Danseklubb

Styreleder | Trine Engeland
97172978 

Styremedlem | Tone-Vibeke S. Dale
93815068

Styremedlem | Sverre Asbjørn Kristiansen
92059774

Styremedlem | Are Westbye
90078433 

Styremedlem | Marie Larsen

Styret

Styret i Kristiansand Danseklubb

Styreleder | Birte Justvik
99043001  

Styremedlem | Rina Barikmo Au
90836771

Styremedlem | Kathrine Bakke
95880144

Styremedlem | Hanne Marie Edvardsen Jelavic 91385228

Styremedlem | Trine Egeland
97172978

Varamedlem | Camilla Høy
92243499