Velkommen til NM i sportsdans

NM i sportsdans avholdes 14-16 juni 2024 i Kristiansand. På denne siden vil vi legge ut nyttig info for både deltagere og tilskuere.

Påmeldingsfrist : Torsdag 6. juni
Sted: IDDA ARENA
Møllevannsveien 36
4616 Kristiansand

Read More

Nybegynnerkurs i freestyle

Er du mellom 8 og 12 år og elsker å danse? Bli med på nybegynnerkurs i freestyle da vel!

Freestyle er en blanding av disco, ballett, turn og akrobatikk, med et veldig høyt tempo hvor utøverne utvikler både styrke, kondisjon, bevegelighet og spenst. Freestyle er Norges største danseidrett, og det arrangeres konkurranser jevnlig. Freestyle-dansere kan blant annet vinne kongepokal. Enorm spenst, hurtighet og bevegelighet kjennetegner freestyle dans i dag. Det er i hovedsak en sologren, selv om par, trio og team også er underkategorier. Den lave terskelen for å delta i freestyle dans på storslagne arrangementer og konkurranserer en av de viktigste årsakene til grenens suksess.

Lyst til å bli med på kurs?

Vi starter opp nybegynnerkurs i freestyle for aldersgruppen 8 – 12 år i uke 16. Trening foregår i Vågsbygd Kultursenter tirsdager fra kl 16.00 – 17.00. Bli med da vel!

Påmelding finner du her

Paradans

Gratis kurs i paradans

Hurra! Vi har fått støtte fra Norges Danseforbund, og kan nå tilby GRATIS kurs i paradans for barn mellom 8-14 år.

Sted: Vågsbygd Kulturhus
Tirsdager kl 17.00-18.00
Oppstart: Uke 14

Paradans er en inkluderende danseform som gir mennesker med funksjonsnedsettelse muligheten til å uttrykke seg gjennom bevegelse og musikk. Paradans tilbyr en rekke fordeler som forbedret balanse, koordinasjon og muskelstyrke. I tillegg gir det økt selvtillit og selvfølelse, samt en følelse av tilhørighet og fellesskap.

Read More

FDJ2 i freestyle og slow

Vi ønsker alle danseklubber velkommen til Sørlandet og FDJ2 i freestyle og slow.

Påmeldingsfrist: 08.03.2024 kl. 23:00
Sted: IDDA ARENA 
Møllevannsveien 36
4616 kristiansand

Påmeldingsskjema finner du her

Ved påmelding til dobbel er det kun én av deltagerne som skal melde på for begge danserne. 

OBS! Etteranmelding mot et forhøyet gebyr er mulig frem til 10.03.2024 kl. 17:00.
Påmeldingen er bindende. Betaling refunderes ikke. 

Følg arrangementet på Facebook

Read More

Årsmøte for KDK

Vi inviterer til årsmøte for Kristiansand Danseklubb

5. mars kl 18:00.

Sted: Vågsbygd kultursenter
2. etg (Møterom: Kroodden)

Innkommende saker/forslag som skal behandles må sendes inn via mail til: post@kdkdans.no senest to uker før årsmøtet.

For å ha stemmerett og/eller være valgbar under årsmøtet må man være 15 år eller fylle 15 i år, ha vært medlem av klubben i minst en måned og ha betalt medlemskontigenten. Vi oppfordrer så mange som mulig til å delta og bli medlem. Man kan ikke stemme på vegne av barnet, om man ikke selv er medlem/har betalt medlemsavgift.

Meld deg inn her:

https://medlemskap.nif.no/SelectActivity/ParentOrChild/23864

Kristiansand er en danseklubb for alle danseglade-uansett alder. Et sted hvor barn, ungdom og voksne kan oppleve danseglede, samhold, nye vennskap, og flotte opplevelser. Vi er utrolig stolte over de kjempedyktige trenerne våre som løfter danserne frem på alle nivåer. Og ikke minst-vi er om mulig-enda stoltere av alle de flotte danserne våre!

Fullstendig saksliste vil bli postet her på siden i forkant av møtet, 2 uker i forveien. Vi håper vi ser mange av dere på møtet.

Vel møtt!

Mvh

Birte Justvik

Styret

Hotell

Overnatting under NM i sportsdans

Av erfaring vet vi at det helgen 14-16 juni kan være ganske fullt på hotellene i Kristiansand. Vi vet også at høysesongen for hotellene på Sørlandet starter i juni (hvilket betyr høyere priser) Derfor har vi vært tidlig ute og forhandlet frem gode priser med Scandic Bystranda.

Les mer
Thea og Alfred

KDK avler stadig frem talenter i sportsdans

20. november hadde KDK en flott artikkel på trykk i lokalavisen Fædrelandsvennen. Dersom du ikke abonnerer kan du lese hele artikkelen her: For noen generasjoner siden var det en del av normalt god oppdragelse at barna skulle lære seg selskapsdans. Slik er det ikke i dag, og det er kun Kristiansand Danseklubb KDK som tilbyr trening i selskapsdans her på Sørlandet. Men det har de også lykkes godt med. Klubben har avlet frem mange norgesmestere i årene som er gått siden klubben ble etablert i 1985. I programmet «Skal vi danse» var det i år hele FIRE proff dansere som startet sin reise i KDK.

Les mer
juleshow

Juleshow for hele familien

Tradisjonen tro arrangerer KDK juledanseshow i desember. I år er datoen satt til lørdag 2/12. Under showet vil de ulike partiene vise frem litt av det de har lært dette høstsemesteret.

Ta med deg foreldre, søsken, besteforeldre, tanter, onkler og gode venner. Begivenheten finner sted i Flekkerøyhallen. Adresse: Lindebøskauen 104.

Merk deg at alle dansepartiene/dansere har ulike oppmøtetider og fremføringstidspunkt.

Alle partier som trener på Idda:
Danserne møter kl 12.30.
Showet starter kl 13.00.

Dansemiks, barneballett og showdans:
Danserne møter kl. 13.15.
Showet begynner kl. 13.45.

Sportsdans og freestyle Vågsbygd:
Danserne møter kl. 14.15.
Showet begynner 14.45.

Showet i år er altså lagt opp til at man kan komme og gå som man vil.

Tilskuerpriser:
Barn: 50 kr
Voksen: 75 kr
Famile: 250 kr

Inngangsbillett vippses i inngangen. Dersom betaling hindrer deltagelse eller fremmøte så ta kontakt med oss, så fikser vi gratis inngang.

Inngangspengene skal brukes på barna til neste år, blant annet i form av redusert pris på klubbtøy, gratis dansecamp og liknende.

Vel møtt alle sammen!

HUSK Å MELDE BARNET DITT PÅ JULESHOWET I SPOND

Linus og Sofie i Norske Talenter

Bli med på gratis Sportsdans-kurs!

Så du Linus fra KDK og Sofie i Norske Talenter? Lyst til å lære å danse som de?

Hver mandag fra kl. 18.00-18.45 i uke 43-48 kjører vi gratis kurs i sportsdans for barn i alderen 7-10 år.

Lurer du på hva sportsdans er for noe?

Sportsdans består av ti danser som er fordelt i grenene standarddanser og latinamerikanske danser. Standarddansene er engelsk vals, tango, wienervals, slowfox og quickstep. De latinamerikanske dansene er samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble og jive. Sportsdansere danser i par, men det er også mulig å både danse og konkurrere alene. 

Kom og prøv da vel! Treningen foregår i Vågsbygd kulturhus i Aula (inngang på baksiden av Vågsbygd Amfi) For påmelding må du laste ned Spond-appen og registrere deg med gruppekode her. Du må også betale medlemskontigent – kr 200 – i Min Idrett. Den dekker forsikring på trening via Norges Idrettsforbund og grunnlisens til Norges Danseforbund.

Har du spørsmål? Sjekk ofte stilte spørsmål her eller kontakt oss på post@kdkdans.no.

Håper vi ses!

spreke freestyle jenter

Ta med en venn i uke 40

Uken etter høstferien kan du som er KDK-medlem ta med deg en venn på trening om du vil.

Trenerne vil legge opp til treningsøker disse dagene hvor de tar hensyn til at vi har besøk av barn og ungdom som kanskje ikke har prøvd seg på dansegulvet før.

Her er det bare å møte opp, du trenger ikke gi beskjed på forhånd.

NB: Ta-med-en-venn gjelder ikke dansemix-kurset på mandager.

Vi gleder oss!